Vliegen zijn lastig, dat hoeven we geen enkele melkveehouder te vertellen. Ze zoemen, steken, zuigen, brengen ziektes over (o.a. Salmonella, Mastitis, Streptokokken en (zomer)wrang), bevuilen de verlichting en hokinrichting en ze veroorzaken onrust of zelfs stress bij de dieren. Dit kost ‘veel’ geld. Daarom is het van belang om op tijd te beginnen met vliegenbestrijding. Dit jaar biedt Quality Calf, naast Neporex en andere gangbare vliegenbestrijdingsproducten, ook biologische vliegenbestrijding aan in samenwerking met Boer Beter plaagbeheersing.

Toenemende vraag naar biologische oplossingen

In de moderne veehouderij ligt de focus meer en meer op antibiotica reductie, dierwelzijn, levensduurverlenging, etc. Een gezonde en veilige omgeving voor mens en dier en een duurzaam milieu worden steeds belangrijker. Vliegenbeheersing is een groot onderdeel daarvan. Naast of in plaats van chemische bestrijding met Neporex wordt er de laatste jaren in toenemende mate gewerkt met natuurlijke vijanden, namelijk de roofmijten, roofvliegen en de sluipwespen. Deze biologische manier van vliegenbestrijding blijkt in de praktijk ook zeer succesvol, mits toegepast met het juiste protocol.

Pilot met Boer Beter plaagdierbeheersing

Quality Calf gaat een pilot draaien met de biologische vliegenbestrijding van Boer Beter plaagdierbeheersing. Boer Beter heeft jarenlange ervaring in biologische vliegenbestrijding; door hun expertise met die van ons te bundelen kunnen we voor de vooruitstrevende melkveehouder een biologische oplossing bieden voor een ‘vliegenvrije’ melkveehouderij.

Interesse?

Om de nodige ervaring en kennis op te doen rondom deze natuurlijke vorm van vliegenbestrijding hebben we besloten om dit vliegenseizoen een pilot te draaien met een vijftal melkveebedrijven. Samen met de klant stellen we een specifiek vliegenbestrijdingsplan op, waarna we middels begeleiding en frequente bezoeken betrokken blijven en in de gaten houden of de opgezette strategie werkt in de praktijk.

Heb je interesse om deel te nemen aan deze pilot? Er is ‘plek’ voor slechts een klein aantal bedrijven, dus laat op tijd van je horen via info@qualitycalf.nl of bel naar 0573 450 435.