Wennemars ECF Kalverdrinksysteem

Het ECF kalverdrinksysteem van Wennemars is hét systeem dat melkveehouders helpt bij efficiënte en succesvolle melkverstrekking. 

Goede melkverstrekking is één van de vele belangrijke schakels die nodig zijn om uw kalveropfok naar een hoger niveau te tillen. Het ECF kalverdrinksysteem van Wennemars is hét systeem waarmee u uw kalveren kunt laten opgroeien tot gezonde, productieve melkkoeien.

Het kalf centraal!

Wennemars is expert op het gebied van drinksystemen bij kalveren. Bij het ontwikkelen van hun producten en systemen is er altijd één rode draad: zij stellen het kalf centraal. Met die filosofie dragen zij bij aan het gezond laten opgroeien van uw kalveren tot melkkoeien met een lange levensduur, die efficiënt en probleemloos melk produceren. Dat Wennemars het kalf centraal stelt blijkt onder meer uit de opbouw en werking van het ECF kalverdrinksysteem. Deze is namelijk volledig ingericht op basis van de natuurlijke drinkhouding van het kalf. Daarnaast onderscheidt het drinksysteem zich door het gebruik van een open speen; een zeer uniek aspect dat vele voordelen met zich meebrengt.

De voordelen van het Wennemars ECF Kalverdrinksysteem:

 • De speen is weggewerkt in de wand van de emmer = gepatenteerd
 • De speen zit altijd in de juiste positie en kan niet draaien
 • De binnenkant van de emmer is glad en vlak = hygiëne
 • Alle drinkers zijn uitgerust met een deksel = geen katten, vliegen, stro en ander ongewenst bezoek
 • De ECF 1 drinker hangt aan het meest gebruikte ophangsysteem
 • De ECF 6 drinker hangt aan een ECF 6 Wennemars Adaptor (standaard). Deze is in hoogte verstelbaar (juiste positie speen voor de meest natuurlijke drinkhouding = 60 à 70 cm boven de grond)
 • De kalverspeen voor ECF drinkers is gemaakt van natuurlijk rubber en is makkelijk te verwisselen

  Het belang van een goede speenemmer

  De moeilijkste periode van de kalveropfok is de eerste 14 dagen. Om groeistops van uw kalveren te voorkomen is het enorm belangrijk om tijdens deze periode goed en hygiënisch te voeren. Schoon drinkmateriaal is hierbij onmisbaar. De speenemmer van Wennemars, behorend...

  Lees meer