Over ons

 

Maak kennis met Quality Calf, de kennispartner die letterlijk naast u in de stal staat.

 

 

 

Het verhaal van Quality Calf

Een kennispartner die letterlijk naast de boer in de stal staat, dat is Quality Calf in een notendop. Oprichter en eigenaar Jurgen Verheijen begon eind 2016 en inmiddels is het team uitgebreid met drie gemotiveerde kalveropfok-adviseurs, die dagelijks door heel het land actief zijn om service op maat te verlenen aan onze klanten.

Jurgen: “Persoonlijk heb ik al ruim 27 jaar ervaring in de verkoop en advisering van verschillende producten. Als rayonmanager bij Bonda’s Veevoederbureau en accountmanager bij Van Triest Veevoerders B.V. heb ik vele jaren met veel plezier vochtrijke (vloeibare) bijproducten verkocht. Als rayonleider voor destijds Sloten B.V. was ik verantwoordelijk voor de afzet van melkpoeders in Zuid-Oost Nederland en West-Duitsland. Het boerenwereldje is mij op het lijf geschreven. 

Met veel passie en enthousiasme heb ik al vele duurzame relaties opgebouwd. Als mede-vennoot bij Kalfsupport heb ik de kennis en producten inzake kalveropfok in de breedste zin van het woord verder uitgebouwd. Nu kan ik vol trots zeggen dat ik met mijn eigen bedrijf Quality Calf graag dat stapje extra voor u wil zetten, met veel plezier, want daar doe ik het juist voor!”

Quality Calf helpt en adviseert veehouders met ambitie die hoge eisen durven te stellen aan hun kalveropfok, op gebied van voeding, verzorging en huisvesting. Samen met de boer zetten wij haalbare stappen die passen bij zijn of haar bedrijf. Vaak is er met kleine aanpassingen (in de stallen, in de voerstrategie en verzorging) al veel winst te behalen.

Naast kennispartner is Quality Calf ook leverancier van innovatieve, hoogwaardige producten. Zo leveren wij onze eigen QC Quality Milk kalverenmelkpoeder (private label), kalverbrokken volgens eigen receptuur en talloze kwaliteitsproducten – bijvoorbeeld op gebied van huisvesting – die bijdragen aan de optimale verzorging van het kalf. Onze kalvermelkvervangers bevatten bovendien geen genetisch gemodificeerde elementen en kunnen dus ook toegepast worden bij melkproductie volgens de VLOG-standaard. Indien gewenst is dit voor de kalverbrok ook mogelijk.

Kortom: met Quality Calf kan uw melkveebedrijf rekenen op een totaalleverancier voor optimale kalveropfok, zodat u uw kalf efficiënt kunt laten opgroeien tot een hoogwaardige, duurzame koe. Een goed begin is immers het halve werk.

Kennispartner voor kalveropfok

Quality Calf is de
kennispartner die letterlijk
naast u in de stal staat.
Wij combineren onze jarenlange ervaring en specialistische kennis met een aanpakken-
mentaliteit die u écht verder brengt.

Innovatieve producten

Een optimale ontwikkeling van het kalf start met de ideale combinatie van hoogwaardige producten. Laat u adviseren over onze private label kalvermelk en kalverbrok die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van het kalf.

Duurzame oplossingen

Quality Calf investeert in langdurige klantrelaties voor het beste rendement. Om uw kalf op te laten groeien tot een hoogwaardige, duurzame melkkoe zijn laagdrempelig contact, eventuele bijsturing en regelmatig advies noodzakelijk.

Maak kennis met team Quality Calf

“Voor mij is er niets mooiers dan samen met de boer toewerken naar de hoogst haalbare resultaten in de kalveropfok. Dat is natuurlijk maatwerk. We kijken dan ook altijd specifiek naar wat past bij de betreffende melkveehouder.

Elke samenwerking begint met een goede vertrouwensband. Want we zijn bij Quality Calf geen verkopers, maar adviseurs. Pas als alle schakels in de kalveropfok kloppen kunnen we de kalveropfok verbeteren en verduurzamen. Dat begint met de juiste producten zoals ons private label kalvermelkpoeder, maar gaat uiteindelijk veel verder dan dat. In dat gehele proces staan wij voor de melkveehouder klaar.”

“Ik ben Jacob Bakker, een boerenzoon uit Sijbekarspel met passie voor het boerenleven. Ik ben graag bezig met kalveropfok; ‘hoe krijg ik een jong kalf tot een hoogproductieve melkkoe?’ Hierbij gaat het niet alleen om de voeding, maar ook om de biestverstrekking, hygiëne, huisvesting, etc. Een goede kalveropfok is essentieel voor goede prestaties later als melkkoe.

Ik kijk er naar uit om samen met u de kalveropfok op een hoger plan te brengen. Zodat er binnen twee jaar met de huidige wet– en regelgeving een hoogwaardige, duurzame, maar vooral een productieve melkkoe voor u klaarstaat. Ik hoop u snel te ontmoeten!”

Jacob Bakker

Adviseur kalveropfok

Noord/west Nederland

+31 (0)6 337 499 52
+31 (0)573 45 04 35
jacob@qualitycalf.nl

Coen Bokdam

Adviseur kalveropfok

Oost Nederland

+31 (0)6 455 471 42
+31 (0)573 45 04 35
coen@qualitycalf.nl

 

“Als koeienliefhebber vind ik het super om bij Quality Calf met de jongvee opfok bezig te mogen zijn. Een optimale jongvee opfok is immers essentieel om de genetische potentie van de dieren tot uiting te laten komen als melkkoe.

Het mooie aan Quality Calf vind ik dat het een jong bedrijf is dat volop in beweging is. Het is plezierig om onder Jurgen te mogen werken, hij geeft ons veel ruimte voor een eigen inbreng/denkwijze in de bedrijfsvoering. Zo word ik uitgedaagd om telkens nieuwe verbeteringen te vinden. Graag kom ik ook bij u langs om op een praktische manier mee te denken over hoe we uw jongvee opfok kunnen optimaliseren!”

“Van jongs af aan ben ik altijd al met dieren bezig. Mijn passie voor koeien ontstond ruim zes jaar geleden tijdens een stage bij een melkveehouderij in de buurt. Sindsdien weet ik dat ik niets anders meer wil dan werken met deze mooie dieren.

Ik vind het mooi om te zien hoe een kalf uitgroeit tot een sterke, gezonde en duurzame melkkoe en kijk ernaar uit om vanuit Quality Calf samen met de veehouder aan de slag te gaan. Door samen te werken kunnen we de kalveropfok verbeteren en ervoor zorgen dat alle schakels kloppen: goede voeding, verzorging en de juiste huisvesting. Elk kalf verdient immers de beste zorg, voeding en aandacht.”

Anne de Jong

Adviseur kalveropfok

Zuid/west Nederland

+31 (0)6 339 585 80
+31 (0)573 45 04 35
anne@qualitycalf.nl