Waarom Quality Calf?

We staan voor duurzame oplossingen, innovatieve producten en intensieve begeleiding op maat. Het is onze grootste drijfveer om jouw kalveropfok naar een hoger niveau te tillen.

Onze unieke werkwijze

Voor ons geen quick fixes; ieder bedrijf is anders en dat vraagt om een maatwerk aanpak. Daarom zijn wij persoonlijk betrokken bij onze klanten; we bouwen een duurzame vertrouwensband op en hechten veel waarde aan laagdrempelig contact. Bovendien leveren we private label melkpoeder en brok van eigen receptuur, en werken we voor huisvesting en andere toebehoren samen met hoogwaardige leveranciers.

Professionele begeleiding van gemotiveerde adviseurs

Door ambitieuze melkveehouders intensief te begeleiden maken wij onze missie waar. Onze coaching stopt niet nadat het kalf een aantal maanden oud is: ook in het vervolgtraject blijven we een daadkrachtige, betrokken partner die niet bang is om de handen vuil te maken en te zeggen waar het op staat.

We begeleiden in de opfok van begin tot eind

Een goede verzorging van het kalf is cruciaal voor een gezonde, duurzame veestapel én succesvolle melkproductie. Daarom moet al vóór de geboorte van het kalf alles kloppen. De opfok begint al in het embryonale stadium en eindigt wanneer de koe zelf melk produceert, waarbij elk opfokstadium zijn eigen belangrijke periodes kent. Daarom is een optimale jongvee opfok essentieel om de genetische potentie van de dieren tot uiting te laten komen als melkkoe.

Helder concept: een goed begin is het halve werk

Quality Calf is in 2016 opgericht vanuit de drijfveer om een steentje bij te dragen aan de tot dan toe weinig doorontwikkelde kalveropfok. Gevoed door de steeds groter wordende behoefte aan kwaliteitskalveren, zowel vanuit de zuivelindustrie als de politiek en de Europese Unie, hebben we ons concept opgezet. Een concept waarin het altijd om de basis draait: zorgen dat alle schakels in de kalveropfok kloppen, zo dicht mogelijk bij de natuur blijven en een goede vertrouwensband opbouwen met de klant.

Zo dragen wij bij aan een hogere kwaliteit van de kalveropfok met meer rendement, minder kalversterfte, duurzame melkkoeien en toekomstbestendige melkveebedrijven tot gevolg.

Onze unieke werkwijze

Dit zeggen onze klanten

Met Quality Calf als sparringpartner kun je rekenen op een totaal- leverancier voor optimale jongveeopfok

Bekijk referentie