Het verhaal
van Quality Calf

Quality Calf is ontstaan vanuit de sterke missie van oprichter Jurgen Verheijen om de kalveropfok van ambitieuze veehouders naar het hoogste kwaliteitsniveau te brengen.

Bekijk ons team

Het bedrijf is opgericht in 2016 en inmiddels bestaat ons team uit vijf gemotiveerde kalveropfokspecialisten met passie voor het vak. Melkveehouders in allerlei delen van Nederland voorzien wij van begeleiding en advies op maat - én van hoogwaardige (private label) producten voor voeding, huisvesting en meer. Alles staat daarbij in het teken van een duurzame, hoogwaardige, kwalitatieve kalveropfok.

We zetten de kalveropfok in de basis zo goed mogelijk neer

Een goed begin is het halve werk, daar zijn wij van overtuigd. Daarom is onze werkwijze erop gericht om de kalveropfok in de basis zo goed mogelijk neer te zetten, zodat correcties achteraf geminimaliseerd worden. Het leuke is dat kleine aanpassingen vaak al voor groot resultaat zorgen! Bijvoorbeeld in de stallen, in de voerstrategie of de verzorging.

Samen met de boer toewerken naar de hoogst haalbare resultaten in de kalveropfok, dat is waar wij elke ochtend ons bed voor uitkomen. Vertrouwen tussen ons en de klant is daarbij essentieel. We zijn immers geen verkopers, maar adviseurs, met de oprechte intentie om de kalveropfok naar een hoger niveau te tillen.

Onze visie: duurzame kalveropfok maakt je bedrijf toekomstbestendig

Wij zien de melkveehouders die wij begeleiden letterlijk groeien. Dat geeft ons veel energie én motiveert ons om nog veel meer melkveehouders kennis te laten maken met onze visie:

Een goede verzorging van het kalf is cruciaal voor een succesvolle melkproductie. Tegelijkertijd worden de eisen van de politiek en melkfabrieken steeds strenger. Onze ambitie is om veehouders die bewust kiezen voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid compleet te ontzorgen en op die manier het maximale rendement uit de kalveropfok en - als gevolg daarvan - melkproductie te halen, en melkveehouders toekomstbestendig te maken.

Vanuit die visie is het Quality Calf concept ontstaan, waarmee inmiddels al veel melkveehouders geweldige resultaten hebben geboekt. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Tom en Marjo de Boer.

En dit is pas het begin: we durven best te zeggen dat we de ambitie hebben om in alle streken van Nederland vertegenwoordigd te zijn. Daarmee zijn we al hard op weg: onze klanten bevinden zich in Oost Nederland, het Groene Hart, en de kop van Noord Holland. Bovendien kijken we verder dan onze landsgrenzen: ook in Cyprus wordt onze QC Quality Milk afgenomen en voorzien we klanten van (online) advies. Daarnaast onderzoeken we momenteel de mogelijkheden in o.a. Duitsland en Denemarken.

Kortom: Quality Calf ademt ambitie; wij stoppen niet voordat we heel Nederland (én Europa?) kennis hebben laten maken met onze visie op een hoogwaardige, duurzame, kwalitatieve kalveropfok. Want: een goed begin is het halve werk. En dat laten we ook jou graag ervaren!


Bekijk ons team

Dit zeggen onze klanten

Met Quality Calf als sparringpartner kun je rekenen op een totaal- leverancier voor optimale jongveeopfok

Bekijk referentie