Geweldige groei voor de kalveren van Tom en Marjo de Boer

Diana avatar Quality Calf
Diana Willig 08 oktober 2020 - leestijd 4 min

‘Iets meer groei’ hadden Tom en Marjo de Boer wel verwacht toen ze met Quality Calf gingen samenwerken. Maar dat de gemiddelde groei van hun kalveren in de eerste drie maanden een plus van maar liefst 42,4% (!) laat zien, daar stonden ze zelf ook wel even van te kijken.

Referentie gaat hieronder verder

Sinds we voeren met de producten van Quality Calf staat er écht een goed kalf.

Het melkveebedrijf van Tom en Marjo de Boer – boerderij ‘De Vriendschap’ – is gevestigd in Zevenhoven (ZH). Samen verzorgen ze hun 105 koeien en 51 stuks jongvee, zodat ze allebei op de hoogte zijn van het reilen en zeilen bij zowel de koeien als de kalveren. In maart van dit jaar kwamen ze met Quality Calf in contact, nadat ze in hun omgeving positieve geluiden hadden opgevangen over onze aanpak. “Het duidelijke verhaal van Anne deed ons besluiten om inderdaad te gaan samenwerken,” aldus Tom en Marjo.

Stap voor stap werd de kalveropfok van Tom en Marjo onder de loep genomen en werden verbeterpunten aangebracht. Ze begonnen met het voeren van QC Quality Milk ‘Green’ en de QC Pens Flakes, brachten ritme aan in de verzorging, maakten meer gebruik van kalverdekjes en investeerden in krachtvoerbakken om onbeperkt ‘Flakes’ te kunnen verstrekken. Ook besloten ze op advies van Quality Calf om een melktaxi aan te schaffen voor een constante drinktemperatuur en juiste dosering.

Door aandacht te schenken aan al deze schakels in de kalveropfok boeken Tom en Marjo aanzienlijk betere resultaten met hun kalveren. “De kalversterfte is laag, we gebruiken minder medicatie; het algehele welzijn van de kalveren is gewoon verbeterd. Ze glanzen, zijn nieuwsgierig en blij, er zit veel meer pit in. Precies zoals een gezond kalf hoort te zijn.”

Deze positieve resultaten zijn duidelijk terug te zien in de groeicijfers van de kalveren. Waar de kalveren van Marjo en Tom in maart nog een groei van 661 gram per dag lieten zien in de eerste drie maanden, is dat nu 941 gram per dag. En de gemiddelde groei van het jongvee is nu 968 gram per dag, terwijl dit in maart nog 770 was. Bijgaande grafiek geeft dit verschil in groei goed weer. Een groei waar je als toegewijde melkveehouder absoluut trots op mag zijn!

Dankzij de begeleiding van Anne zijn er punten blootgelegd die we hebben kunnen verbeteren. Daardoor voorkom je bedrijfsblindheid en kun je mooie stappen maken richting een optimale kalveropfok

Ben je benieuwd waar voor jouw de winst te behalen valt in de kalveropfok? Onze jongveespecialisten komen graag bij u langs voor een vrijblijvend keukentafelgesprek. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te plannen. Wie weet zijn bovenstaande groeiresultaten dan binnenkort ook op uw kalveren van toepassing.

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Andere referenties

Referentie overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze