Hoe zorg je voor een vliegenvrije melkveehouderij?

Coen avatar Quality Calf
Coen Bokdam 05 november 2023 - leestijd 3 min

Als melkveehouder heb je elke lente steevast te maken met hetzelfde probleem: vliegenoverlast. Een vliegenplaag brengt problemen als onrust, ziektes en productieverlies met zich mee, met alle gevolgen voor de bedrijfsresultaten van dien. Hoe zorg je voor een vliegenvrije melkveehouderij? Wij helpen je op weg.

Blog gaat hieronder verder

Voor effectieve vliegenbestrijding bij koeien en kalveren is het essentieel om je te focussen op drie thema's:

  1. Het voorkomen van vliegen
  2. De bestrijding van maden
  3. De bestrijding van vliegen

Stel je deze drie onderdelen centraal tijdens je vliegenbestrijding, dan behaal je de beste resultaten én verklein je de schadelijke gevolgen van een eventuele vliegenplaag tot een minimum.

Vliegen bestrijden met de juiste producten

Daarnaast is het uiteraard van belang om voor de bestrijding van vliegen de juiste producten te gebruiken. Wij adviseren onze klanten voornamelijk gebruik te maken van Neporex en Agita. Hier vind je ons complete aanbod rundvee vliegenbestrijding.

Op tijd beginnen en frequent herhalen

Belangrijk om te onthouden: als je te laat begint en niet frequent herhaalt, wordt het dweilen met de kraan open. Daarom wijzen wij onze klanten elk jaar al vroeg op de mogelijkheden voor effectieve vliegenbestrijding. Onze klanten werken volgens het Stappenplan voor Effectieve Vliegenbestrijding in stallen, dat je gratis kunt aanvragen.

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze