Het antibioticumgebruik in de veehouderij is de afgelopen jaren flink gedaald. Quality Calf draagt aan deze daling graag een steentje bij; het afnemen van de resistentie is immers van levensbelang voor de humane gezondheidszorg. 

Deze grafiek maakt de daling van antibioticumgebruik in de veehouderij mooi zichtbaar:

Quality Calf zet dan ook in op hoog kwalitatieve producten vanaf de geboorte van het kalf, om een optimale basis te leggen voor een hoogwaardige, duurzame melkkoe.

Alles heeft te maken met de weerstand van het kalf. Dat begint al met een smakelijk en uitgebalanceerd droogstandsrantsoen, een goed biestmanagement protocol, eventuele voedingssupplementen en het werkt ook door in een optimale leefomgeving voor het kalf. Quality Calf creëert hiervoor tal van oplossingen op maat. De praktijk leert ons dat de bedrijven die hier volop aandacht voor hebben, veruit het laagste antibioticumgebruik hanteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? De kalveropfokspecialisten van Quality Calf hebben ook voor u een advies op maat.