Andreas Liasi uit Cyprus: “Wil je verschil maken? Kies dan voor melkpoeder van Quality Calf”

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 04 december 2020 - leestijd 4 min

Quality Calf goes international! Het afgelopen jaar werden we benaderd door Andreas Liasi, managing director van Prosire Genetics in Cyprus. Wat begon met een kleine bestelling ‘om uit te proberen’, resulteerde al snel in een tweede bestelling en inmiddels worden de pallets QC Quality Milk ‘Blue’ in groten getale verscheept naar Cyprus. Hoog tijd voor een Skype interview met onze Cypriotische klant.

Blog gaat hieronder verder

Hoe komt een product van Quality Calf uit Nederland op een melkveehouderij in Cyprus terecht? Dat begon allemaal bij Andreas Liasi, die samen met een compagnon, Andreas Kontou, het bedrijf Prosire Genetics in Cyprus runt. Andreas houdt zich vooral bezig met het management, terwijl zijn compagnon zich richt op de melkveehouderij die ook bij het bedrijf hoort. De kalveren van dat melkveebedrijf worden sinds een aantal maanden gevoerd met QC Quality Milk ‘Blue’.

Andreas kwam via Topro, met wie hij al langer samenwerkt, op de website van Quality Calf terecht. “Uit nieuwsgierigheid ging ik de producten van Quality Calf bekijken. Hoewel de website in het Nederlands is kon ik meteen zien dat het een toegewijd bedrijf is, omdat ze zich specifiek op de kalveren richten,” vertelt Andreas. “Ik vertaalde de teksten via Google Translate en proefde aan alles dat het bedrijf kwaliteit te bieden heeft.”

Na een tijdje wilde Andreas compagnon Andreas Kontou, die de melkveehouderij runt, overstappen op een nieuwe melkpoeder. Hij was niet tevreden over het product dat ze tot dan toe gevoerd hadden. “Toen kwam Quality Calf in me op en besloot ik contact op te nemen met Jurgen. Het contact was meteen goed. Jurgen gaf aan dat hij niet eerder naar het buitenland had geëxporteerd, maar dat hij er zeker voor open stond om hier het één en ander voor uit te zoeken. Inmiddels zijn we vele e-mails en een aantal bestellingen verder, en kan ik wel zeggen dat de samenwerking, ondanks de afstand, goed verloopt,” aldus Andreas.

Soepele overgang van biest naar melkpoeder

Het belangrijkste voor Andreas en zijn compagnon? Een soepele overgang van de biest naar melkpoeder. En de resultaten zijn veelbelovend. Andreas: “Sinds we QC Quailty Milk ‘Blue’ voeren groeien de kalveren goed. De vacht glanst, ze hebben geen last van diarree en bovenal verloopt de transitie van de biest naar de melkpoeder zonder problemen. Dat is iets wat wij ontzettend belangrijk vinden.” Voor ons in Nederland is het bovendien interessant om te bemerken dat de QC Quality Milk ‘Blue’ dus ook in een ander, warmer klimaat, goed te gebruiken is.

Een ander aspect dat Andreas aanspreekt aan de samenwerking met Quality Calf, is naar eigen zeggen ‘de toewijding van het bedrijf’. Andreas: “Ik geloof echt dat een bedrijf succesvoller is wanneer het zich focust op één speciaal vakgebied, zoals Quality Calf dat doet met de kalveren. Zo doen wij dat met Prosire Genetics ook, maar dan op gebied van stieren.”

Prosire Genetics vertegenwoordigt het Nederlandse bedrijf AI Total in Cyprus. Het bedrijf houdt zich bezig met kwaliteitssperma van zorgvuldig geselecteerde stieren die geschikt zijn voor boeren die een succesvolle fokkerij nastreven. Het doel van Prosire Genetics is om melkveehouders de keuze te geven uit de beste stieren. Hiermee kan een goed fundament gelegd worden voor kwalitatief gezonde, duurzame en winstgevende koeien.

QC Quality Milk ‘Blue’ is op dit moment de enige kalvermelkpoeder in Cyprus met 60% magere melkpoeder. Andreas en zijn compagnon zijn de animo onder andere Cypriotische melkveehouders dan ook aan het onderzoeken, om de verkoop van QC Quality Milk in Cyprus eventueel te kunnen uitbreiden. “Hoewel je er een paar euro meer voor betaalt, betaalt die kwaliteit zich later uit in een betere gezondheid, een betere groei en uiteindelijk een betere melkkoe,” aldus Andreas. “En daarmee maak je het verschil voor de toekomst.”

Benieuwd naar het verloop van ons eerste internationale avontuur? We houden u graag op de hoogte via onze social media kanalen!

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze