Het antibioticumgebruik in de veehouderij is de afgelopen jaren flink gedaald. Quality Calf draagt aan deze daling graag een steentje bij; het afnemen van de resistentie is immers van levensbelang voor de humane gezondheidszorg.
Deze grafiek maakt de daling van antibioticumgebruik in de veehouderij mooi zichtbaar:
Quality Calf zet dan ook in op hoog kwalitatieve producten vanaf de geboorte van het kalf, om een optimale basis te leggen voor een hoogwaardige, duurzame melkkoe.
Alles heeft te maken met de weerstand van het kalf. Dat begint al met een smakelijk en uitgebalanceerd droogstandsrantsoen, een goed biestmanagement protocol, eventuele voedingssupplementen en het werkt ook door in een optimale leefomgeving voor het kalf. Quality Calf creëert hiervoor tal van oplossingen op maat. De praktijk leert ons dat de bedrijven die hier volop aandacht voor hebben, veruit het laagste antibioticumgebruik hanteren.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? De kalveropfokspecialisten van Quality Calf hebben ook voor u een advies op maat.
Wil je meer weten over Quality Calf?
Onze unieke werkwijzeGerelateerde blogs
Blog overzichtHet totaalconcept van Quality Calf heeft de toekomst
De basis staat nu veel beter dan toen
QC Quality Milk verrijkt met Progres®: hét gezondheidsondersteunende ingrediënt voor uw kalveren
Het totaalconcept van Quality Calf heeft de toekomst
leestijd 3 min
De basis staat nu veel beter dan toen
leestijd 5 min
QC Quality Milk verrijkt met Progres®: hét gezondheidsondersteunende ingrediënt voor uw kalveren
Duurzame kalveropfok met maximaal rendement
Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten