Kijkje in de keuken: Progres® en lijnzaadolie in QC Quality Milk

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 05 november 2020 - leestijd 3 min

QC Quality Milk, ons private label kalvermelk, is één van de producten waar we als Quality Calf om bekend staan. Hoog tijd om u weer eens een verdiepend kijkje te geven in dit product. Daarom vertellen we u in dit artikel meer over twee unieke ingrediënten in onze kalvermelkpoeder: Progres® en lijnzaadolie.

Blog gaat hieronder verder

Begin januari 2019 maakten we bekend dat onze kalvermelk voortaan verrijkt zou worden met Progres®; een 100% natuurlijk ingrediënt dat de gezondheid van kalveren effectief ondersteunt. Maar wat is het eigenlijk precies? We lichten de werking van Progres® en de voordelen voor uw kalveren én voor u als melkveehouder aan u toe.

Progres®: unieke verbetering van dierprestaties

Om de oorsprong en werking van Progres® toe te lichten moeten we terug naar de bron: naaldbomen. Progres® is gemaakt van de hars van deze boomsoort. De specifieke stoffen in de hars beschermen deze bomen tegen bacteriën, protozoën, virussen en schimmels. Hoe waardevol zou het zijn om deze natuurlijk werkende stoffen ook beschikbaar te maken voor uw kalveren?

Dat is precies wat Denkavit, fabrikant van hoogwaardige voeding voor jonge dieren in de veehouderij, heeft gedaan. In de fabriek van Denkavit wordt ook ons private label kalvermelk geproduceerd. Daarmee zijn we alweer bijna twee jaar één van de weinigen in Nederland die kalvermelk mét Progres® op de markt heeft gebracht.

Het toevoegen van dit unieke ingrediënt in onze kalvermelk zorgt voor een flinke verbetering van de dierprestaties. Hieronder vindt u enkele voordelen van Progres® op een rij:

  • Uniek effect op de darmwerking van kalveren;
  • Zeer geschikt voor gebruik in antibiotica reducerende programma’s;
  • 100% natuurlijk;
  • Betere ondersteuning van het afweersysteem;
  • Verbeterde voederconversie;
  • Hogere groei;
  • Betere financiële resultaten.
Lijnzaadolie: bron van goede vetten

Naast Progres® is ook lijnzaadolie een unieke toevoeging aan onze private label kalvermelk. Lijnzaadolie bevat een hoog gehalte omega 3-vetzuren. Deze voedingsstof werkt ontstekingsremmend, is essentieel voor de opbouw van celmembranen in het lichaam én geeft het immuunsysteem van het kalf een boost. Ten slotte draagt lijnzaadolie bij aan een gezonde huid en glanzende vacht van het kalf.

Maatwerkbegeleiding en advies van Quality Calf

Het is onze missie om melkveehouders die hun kalveropfok naar een hoger niveau willen tillen te begeleiden en adviseren, zodat zij hun kalveren kunnen laten opgroeien tot duurzame, hoogwaardige melkkoeien. De unieke samenstelling van onze private label kalvermelkpoeder is daarin een belangrijke factor. Het gebruik van onze producten in combinatie met advies van onze kalveropfokadviseurs levert u de beste resultaten op.

Onze QC Quality Milk is verkrijgbaar in de variant ‘Blue’, ‘Yellow’ en ‘Green’. Wilt u meer weten over ons private label product met unieke samenstelling of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Onze kalveropfokadviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking, gewoon bij u aan de keukentafel (of in de stal). Neem gerust contact op.

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze