Officiële VLOG-certificering voor Quality Calf

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 08 mei 2019 - leestijd 2 min

Quality Calf is officieel VLOG-gecertificeerd! Eind april ontvingen wij het VLOG-certificaat vanuit Control Union Certifications.

Blog gaat hieronder verder

Dit certificaat toont aan dat wij naast ons huidige assortiment nu ook kalverbrokken kunnen uitleveren die officieel GMO-vrij worden geproduceerd. Zo kunnen wij onze klanten die VLOG-waardige melk produceren optimaal bedienen.

Onze kalvermelkpoeders - de QC Quality Milk ‘Blue’, QC Quality Milk ‘Yellow’ en QC Quality Milk ‘Green’ - worden al langer volgens een VLOG-verklaring geproduceerd. Met het nieuwe certificaat voor de module MI 105 GMO Controlled voldoen nu ook onze Non-GMO (NGMO) kalverbrokken aan deze standaard. Dit certificaat is gelijkwaardig aan de Duitse VLOG voorwaarden.

Wat is de VLOG-standaard?

VLOG wordt ook wel non-GMO genoemd en staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Dit is een Duitse vereniging die als doel heeft om levensmiddelen te produceren die vrij zijn van genetisch gemodificeerde organismen.

In Duitsland is de VLOG-standaard al een aantal jaren een bekend concept. Ook in Nederland wordt GMO-vrij voeren meer en meer de standaard. Zo kondigde CONO Kaasmakers afgelopen zomer aan dat alle leden-melkveehouders vanaf 2020 GMO-vrij moeten voeren en ook FrieslandCampina is actief bezig met de benadering van melkveehouders om GMO-vrij te voeren.

VLOG-melk produceren als melkveehouder

Om aan de groeiende vraag naar GMO-vrije melk van de Duitse én Nederlandse retail te kunnen voldoen mogen melkveehouders hun koeien alleen voeren met voer dat voldoet aan de VLOG-criteria. Belangrijk daarbij is dat er géén veevoer wordt gebruikt dat is gemaakt van of met genetisch gemodificeerde organismen. Veel krachtvoer voldoet hier bijvoorbeeld niet aan omdat dit vaak soja (schroot) bevat afkomstig uit Amerika. Deze sojaplanten zijn vaak resistent voor bepaalde bestrijdingsmiddelen omdat deze zodanig genetisch zijn aangepast. Lokaal geteeld ruwvoer zoals gras en maïs, wat verreweg het belangrijkste voer is voor koeien, voldoet wel aan de VLOG-criteria.

Wanneer de melkveehouder melk levert voor producten die voldoen aan het VLOG-label, moet hij zijn koeien eerst minimaal drie maanden voeren met GMO-vrij voer.

Quality Calf kan melkveehouders indien gewenst voorzien van advies op maat. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over GMO-vrij voeren en de mogelijkheden voor uw melkveehouderij.

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze