Toer de Boer bij melkveebedrijf Pinners Leurink VOF

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 05 december 2019 - leestijd 2 min

Op dinsdag 3 december heeft Quality Calf bij melkveebedrijf Pinners Leurink VOF uit Tubbergen een inspirerende kennissessie gehouden voor geïnteresseerde melkveehouders uit de regio. Vier thema's kwamen aan bod: metabolisch programmeren (optimale jeugdontwikkeling is essentieel!), biestmanagement, melkverstrekking en hygiëne-protocolmatig werken.

Blog gaat hieronder verder

Samen met Schrijver Stalinrichting en SCCL behandelden we de verschillende manieren van huisvesting, melkverstrekking en een optimaal biestmanagement . Ook stonden we stil bij het belang van hygiënisch werken aan de hand van een protocol. Tot slot hebben we de belangen van ‘hard voeren’ door middel van de juiste stro-brok-mix in combinatie met een hoogwaardige melkpoeder behandeld. Een goede start kan immers maar één keer gemaakt worden!

De interactie, praktische inzichten en onderlinge discussies werden als zeer positief ervaren door de aanwezigen. In totaal verwelkomden we maar liefst 25 veehouders in twee groepen, verdeeld in een ochtend- en middagsessie. Ook Dierenartsenpraktijk Tubbergen sloot 's middags aan bij de kennissessie jongveeopfok. Fijn om te horen dat onze visie op dezelfde lijn zit als die van DAP Tubbergen; namelijk de basis optimaliseren in combinatie met hard en goed voeren.

Efficiënte kalveropfok werpt zijn vruchten af

Onze adviseur Coen Bokdam begeleidt de kalveropfok bij de familie Pinners nu ruim een jaar. Het resultaat mag er wezen: tot een leeftijd van 3 maanden is maar liefst 1200 gram groei per dag gerealiseerd! Ook daarna, tot een leeftijd van 1 jaar, wordt een groei gerealiseerd van maar liefst 950 gram. Een mooi bewijs van het werkende belang van onze aanpak.

Wilt u meer weten over de kracht en mogelijkheden bij Quality Calf om de kalveropfok daadwerkelijk naar een hoger plan te brengen? Of wilt u meer weten over de Toer de Boer? Neem dan contact op met team Quality Calf.

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze