Uitdaging, groei en trots: het jaar van Quality Calf in een notendop

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 30 december 2020 - leestijd 5 min

2020: een bijzonder jaar in vele opzichten. Tijd om even terug te blikken en u een klein inkijkje te geven in het jaar van Quality Calf, de obstakels die we tegenkwamen en de ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt.

Blog gaat hieronder verder

Begin 2020 hadden we grootse plannen met het team. We zouden voor het eerst deelnemen aan beurzen in Hardenberg, Gorinchem en de Beemster. Toen we net één dag op de beurs in de Beemster stonden, werd deze afgelast vanwege corona. Geen paniek, de koppen bij elkaar steken en kijken wat de mogelijkheden zijn, dachten we met het team. Zo gezegd, zo gedaan.

We bedachten in samenwerking met onze leveranciers acties om op de radar te blijven. We staken flink wat energie in het opzetten van verschillende concepten om toch in gesprek te blijven met melkveehouders. Ondertussen bleven we binnen de mogelijkheden die we hadden onze klanten voorzien van advies op maat, en natuurlijk van onze producten voor een duurzame en kwalitatief hoogwaardige kalveropfok.

Quality Calf goes international

2020 was ook het jaar waarin we onze eerste internationale stappen zetten. Met orders vanuit Cyprus en een goede verstandhouding met onze partner aldaar, ziet het ernaar uit dat we deze samenwerking komend jaar kunnen uitbreiden. Ook lopen er momenteel contacten met eventuele partners in Duitsland en België. Een mooie ontdekkingstocht waarbij het voor mij het allerbelangrijkst is dat we de filosofie die we hier in Nederland aanhangen, ook in het buitenland kunnen uitdragen. Dat vraagt om goed aftasten, vele gesprekken en een zoektocht naar de juiste synergie. Als dat eenmaal ontstaat, lijkt het me geweldig om onze gedachtegang over kalveropfok ook in het buitenland te kunnen verspreiden.

Nieuwe website en webshop

Maar ook in ons eigen land timmeren we hard aan de weg: zowel offline als online. De komende tijd zullen we de mogelijkheden in Friesland, Groningen, Drenthe en in het zuiden verder onderzoeken, en zullen we ons online ook gaan uitbreiden. Ik ben van mening dat een goede website met shop in combinatie met de juiste strategie essentieel is om te kunnen groeien. Daarom starten we in 2021 met het traject voor een geheel nieuwe Quality Calf website met shop. Leuke ontwikkelingen waar ik met enthousiasme naar uitkijk.

Meer werkplezier voor melkveehouders

Eén van de zaken waarvoor ik enorm dankbaar ben is het vertrouwen dat we ook dit jaar weer van onze klanten hebben gekregen. Dankzij hun vertrouwen in onze visie kunnen wij ons prachtige werk doen en geweldige resultaten boeken. We zien keer op keer een stijgende lijn in de groeicijfers, een verbetering van de algehele gezondheid van de kalveren, en bovenal een trotse glimlach van de melkveehouder die zijn kalveropfok naar een hoger niveau heeft getild. Het groeiende werkplezier van gedreven melkveehouders die het beste willen voor hun kalveren; dat is waar we het voor doen.

Trots op het team

Ondanks alle coronaperikelen hebben we onze weg het afgelopen jaar dus wel weten te vinden. Ik kon het team zelfs uitbreiden met een nieuwe jongveespecialist. Het mooie is: het enthousiasme en de betrokkenheid in het team is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. De filosofie van Quality Calf wordt gedragen door mijn team en dat is geweldig om te zien. We staan voor een gezamenlijk doel: goede advisering & begeleiding, kwalitatief goede producten, eigen recepturen, fungeren als een toegankelijke kennispartner, investeren in langdurige klantrelaties en een antibioticumvrije opfok waarin alle schakels kloppen. Ik ben trots op die saamhorigheid en die gezamenlijke drive om melkveehouders naar een hoger plan te tillen.

Al met al kijk ik met een tevreden gevoel en gepaste trots terug op 2020. Toen we begin deze maand het afgelopen jaar evalueerden en alvast vooruitblikten op 2021, voelde ik de enorme gedrevenheid van mijn team om komend jaar opnieuw mooie resultaten en een flinke groei te boeken. Niet omdat ik dat zeg, maar omdat elk teamlid zelf de passie voelt om de missie van Quality Calf waar te maken. Dat ontroert me. En het maakt voor mij duidelijk: de juiste mensen om je heen verzamelen is de allerbelangrijkste voorwaarde voor succes.

Ik wens u een goed en gezond 2021!

Jurgen Verheijen
Eigenaar Quality Calf

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze