Eenlingboxen

Om kalveren te laten opgroeien tot gezonde melkkoeien is een goede verzorging in de eerste dagen cruciaal. Binnen een optimale kalveropfok is kalverhuisvesting dan ook een belangrijke schakel. Eenlingboxen zijn ideaal om pasgeboren kalveren in te huisvesten. Ze bieden het kalf een goed klimaat, goede bescherming en zorgen voor een lage infectiedruk. Zo helpt de inzet van eenlingboxen aanzienlijk bij het verminderen van de kans op besmetting met ziekteverwekkers.

Met een eenlingbox optimale controle rondom het kalf

Eenlingboxen dragen daarnaast bij aan een optimale controle rondom het pasgeboren kalf. Individuele huisvesting middels eenlingboxen zorgt ervoor dat het signaleren van eventuele gezondheidsproblemen sneller gaat. Zo kan er bij besmetting met een ziekteverwekker sneller gehandeld worden en is de kans op besmetting van andere kalveren nihil.

Waar moet een goede eenlingbox aan voldoen?

Een goede eenlingbox voldoet aan verschillende eisen. Denk aan het klimaat, materialen, beschikbare ruimte en toegang tot schoon, vers water. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij:

  • Zorg voor voldoende lucht en licht;

  • Zorg voor de juiste minimale vloeroppervlakte;

  • Zorg ervoor dat er voortdurend vrije toegang is tot schoon, vers water;

  • Zorg voor toegankelijkheid naar de voertrog, geplaatst op de juiste hoogte;

  • Zorg voor goede hygiëne en regelmatige reiniging;

  • Zorg voor goede bescherming tegen (extreme) weersomstandigheden.

Hoeveel eenlingboxen heb je nodig?

Hoe weet je of je tijdens een afkalfpiek over voldoende eenlingboxen beschikt? Om te berekenen hoeveel eenlingboxen je nodig hebt kun je uitgaan van 15% van het aantal melkkoeien. Bij dit aantal weet je enerzijds zeker je een afkalfpiek kunt opvangen, en anderzijds dat er na de leegstand voldoende tijd is voor het reinigen en ontsmetten van de eenlingboxen.

Eenlingboxen voor jouw melkveebedrijf

De mogelijkheden voor kalverhuisvesting zijn divers. Eenlingboxen kunnen zowel binnen als buiten staan en zijn verkrijgbaar in individuele- of duo-vorm. Wij van Quality Calf denken graag met je mee over de beste opties voor jouw melkveebedrijf. Dat is immers afhankelijk van de grootte en inrichting van je bedrijf. Wil je hierover persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op.


Geen producten in deze categorie...