Melktaxis

Wil je de melkverstrekking aan kalveren optimaliseren? Dan is een melktaxi een onmisbare oplossing. Met een melktaxi kan met één druk op de knop de juiste hoeveelheid melk per kalf worden verstrekt. De melktaxi geeft een overzichtelijke weergave van de hoeveelheid toe te voegen melkpoeder en water. Met deze voorgeprogrammeerde doseerhoeveelheden zorg je ervoor dat de melk altijd de juiste verhouding heeft.

Enkele voordelen van de melktaxi op een rij

  • Gemakkelijk transport: melktaxi’s zijn voorzien van elektrische aandrijving en maken daardoor gemakkelijk transport mogelijk.
  • Melk altijd op de juiste temperatuur: een verrijdbare melktaxi houdt de melk ook tijdens het vervoeren constant op temperatuur.
  • Goed gemengd en daardoor een goede opname door het kalf: het mengproces van de melk is voor een melktaxi een eenvoudig klusje. Doordat de melk op de juiste manier gemengd is - niet te kort en niet te lang - kan het kalf de benodigde voedingsstoffen uit de melk optimaal opnemen.
  • Vlotte reiniging: veel melktaxi’s zijn uitgerust met een halfautomatisch reinigingsprogramma. Dit scheelt behoorlijk wat schoonmaakwerk en maakt van het reinigen een vlot proces.

Melktaxi’s in diverse groottes

Bij Quailty Calf kun je terecht voor melktaxi’s in verschillende groottes. Ons assortiment bestaat uit melktaxi’s met een inhoud van 100, 150 en 260 liter. Daarnaast bieden we diverse extra benodigdheden aan zoals verwarmingselementen, een afstandsbediening, melkpomp met doseerarm, anti lek banden, een emmerrek en meer.

Neem gerust contact op om de beste mogelijkheden voor jouw melkveebedrijf vrijblijvend te bespreken met één van onze adviseurs. Zij kunnen je tevens adviseren over en begeleiden bij een goede toepassing van de melktaxi binnen jouw bedrijf.