Vol vertrouwen de toekomst tegemoet

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 22 december 2022 - leestijd 5 min

Het jaar 2022 vloog voorbij. Tijd om de balans op te maken en stil te staan bij alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt. Met onze klanten, ons team en (nieuwe) samenwerkingspartners! En natuurlijk blikken we ook vooruit, want in 2023 liggen er voor Quality Calf weer mooie uitdagingen in het verschiet.

Blog gaat verder onder de afbeelding

2022 was een bijzonder jaar. Een jaar van mooie ontwikkelingen – zoals de komst van onze nieuwe collega Annemiek Kikkert, de bouw van ons nieuwe bedrijfspand en de strategische samenwerking met Gunnewick Mengvoeders – maar ook een jaar van uitdagingen in de markt. De onrust en ontwikkelingen in de wereld zorgden onder meer voor een flinke stijging van onze grondstofprijzen, terwijl een stijging van de melkprijs in eerste instantie achterbleef.

Onze belofte waarmaken: continue kwaliteit van onze producten

Het is al vanaf de start van Quality Calf onze belofte dat wij onze unieke recepturen niet aanpassen. Dankzij die belofte kunnen wij een constante kwaliteit van onze melkpoeders en brok waarborgen. Onze klanten moeten immers kunnen rekenen op die constante kwaliteit om hun kalveren de beste melkpoeder en brok te kunnen voeren.

In de onstabiele markt was het een behoorlijke uitdaging om onze recepten overeind te houden. Toch zijn we erin geslaagd om geen concessies te doen aan de kwaliteit die we al jaren leveren én aan onze klanten beloven.

Wel hebben we een extra variant toegevoegd aan ons assortiment: de Quality Milk Red. Dit product bevat 30% magere melkpoeder maar is lager geprijsd dan onze andere producten. In de praktijk zagen we dat vrijwel al onze klanten besloten om te blijven werken met de producten waar zij al jaren goede ervaringen mee hebben. Een prachtig voorbeeld van wat goede communicatie, goede resultaten, trouwe producenten en een trouwe klantenkring doen. Daar zijn we dankbaar voor!

Strategische samenwerking met Gunnewick Mengvoeders

2022 was ook het jaar waarin we besloten om een strategische samenwerking aan te gaan met Gunnewick Mengvoeders. In april voerden we de eerste gesprekken en in september viel het besluit om daadwerkelijk met elkaar te gaan samenwerken. Met Gunnewick als samenwerkingspartner kunnen we onze klanten ook ná de melkperiode blijven ondersteunen met gerichte kennis en adviezen. Samen kunnen we het gehele jongveeopfok-traject begeleiden. Een unieke, lokale krachtenbundeling die we komend jaar verder vorm zullen geven.

Quality Calf & Gunnewick Mengvoeders
Quality Calf & Gunnewick Mengvoeders

Unieke producten: AuraCalf en Phom

Naast ons vaste assortiment van melkpoeders, brokken, supplementen, huisvesting en alle andere toebehoren voor een optimale kalveropfok, bieden we als enige in Nederland ook het unieke product AuraCalf aan. Dit natuurlijke product ondersteunt de darmgezondheid, ook bij infecties als cryptosporidium, rota- en coronavirussen, en sluit naadloos aan bij onze visie om vanuit de basis een sterke kalveropfok te realiseren. We werken nu ruim een jaar samen met deze Ierse partij en het aantal klanten dat AuraCalf afneemt blijft groeien. De resultaten zijn veelbelovend!

Komend jaar zullen we nog een uniek product aan ons assortiment toevoegen: pHom. pHom Norway is 100% natuurlijk, geeft de pens langdurig power en vervangt natriumbicarbonaat als pensbuffer. Dit van oorsprong Noorse product biedt extra zekerheid voor een duurzaam resultaat in zowel melkveerantsoenen als jongveerantsoenen. Houd onze social media kanalen in de gaten voor een update in 2023!

AuraCalf
AuraCalf

Bouw nieuw bedrijfspand

Alle ontwikkelingen in ons bedrijf zorgden ervoor dat we uit ons jasje groeiden. Hoog tijd voor een eigen bedrijfspand! In het voorjaar van 2023 zullen we een bedrijfsverzamelpand betrekken aan De Vente in Ruurlo. Niet alleen ons kantoor en onze opslag worden hier gebouwd; we hebben straks ook een eigen ruimte voor workshops en bijeenkomsten voor onze klanten. Kennisdeling is immers waar Quality Calf al vanaf dag 1 voor staat. Ons nieuwe bedrijfspand biedt volop mogelijkheden voor het organiseren van workshops, het uitnodigen van experts en het inspireren en informeren van onze klanten.

Op onze social media kanalen houden we je op de hoogte van de bouw. Zodra we verhuisd zijn nodigen we je graag uit voor een kop koffie in ons nieuwe pand!

Nieuw bedrijfspand
Nieuw bedrijfspand

Onze wens voor 2023: koppie omhoog en houd vertrouwen

Hoewel wij als Quality Calf vastberaden zijn om positief te blijven en onze blik altijd vooruit te richten, kunnen we er niet omheen dat het afgelopen jaar een zwaar jaar was voor de agrarische sector. De stikstofproblematiek en bijbehorende ontwikkelingen zijn ons niet in de koude kleren gaan zitten. Krimp in de agrarische sector lijkt onvermijdelijk. Dat is pijnlijk en voor veel boeren een harde klap.

Wij als Quality Calf zien het als onze taak om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. We zijn transparant, bieden onze klanten een luisterend oor en sparren graag over wat wél kan. Het geeft ons energie als we denken aan alle positieve ontwikkelingen in onze branche, zoals innovatie, duurzaamheid, meer aandacht voor dierwelzijn en een sterk verminderd antibioticagebruik. We zijn ervan overtuigd dat we in staat zijn om samen met onze klanten de juiste richting in te slaan. Toekomstgericht ondernemen, dat is wat we doen.

Fijne feestdagen!

Namens team Quality Calf wens ik je fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Het zijn uitdagende tijden, maar samen lukt het ons om die stip weer op de horizon te plaatsen. Samen kijken we vooruit en bouwen we aan de toekomst!

Groet namens team Quality Calf,

Jurgen Verheijen

Fijne feestdagen!
Fijne feestdagen!

Wil je meer weten over Quality Calf?

Neem gerust contact op

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze