Het jaar van QC: nieuwe huisvesting en een verbrede focus

Jurgen avatar Quality Calf
Jurgen Verheijen 28 december 2023 - leestijd 5 min

Het eind van het jaar is een tijd van reflectie. Zoals elk jaar blikt Jurgen terug én kijkt hij vooruit naar wat Quality Calf in 2024 te wachten staat. De thema’s van deze editie: ons nieuwe bedrijfspand, de opening op 31 januari, het nieuwe product pHom Norway waar steeds meer melkveehouders kennis mee maken, en natuurlijk onze strategische samenwerking met Gunnewick Mengvoeders.

Blog gaat hieronder verder

Al sinds de start van Quality Calf maken wij ons hard voor onze missie: ambitieuze melkveehouders begeleiden naar een plezierige en rendabele kalveropfok, mét twee lactaties extra. Ook in 2023 hebben we weer volop stappen gezet om deze missie nog verder te verspreiden en waar te maken.

Nieuw bedrijfspand

Een belangrijke stap het afgelopen jaar was de verhuizing naar ons nieuwe bedrijfspand. We weten immers als geen ander dat een sterke basis leidt tot optimaal rendement. Daarom besloten we om nieuwe huisvesting te laten bouwen voor ons bedrijf. Sinds november is een prachtig bedrijfspand in Ruurlo – geheel in stijl! – de basis van waaruit wij onze bedrijfsactiviteiten verder ontwikkelen en vormgeven.

De ruimte biedt voor ons niet alleen een fijne plek om ons ‘kantoorwerk’ te doen. We kunnen er ook volop klanten en leveranciers ontvangen voor workshops en lezingen. En ook studieclubs, studenten en andere netwerkclubs kunnen er terecht.

Opening bedrijfspand op 31 januari: kom de bijzondere inrichting bewonderen!

De inrichting van ons pand is ontstaan uit een combinatie van onze eigen ideeën en het geweldige interieurplan van Witstaart. Zo hangt er een imposante kroonluchter van melkmeetglazen en is de trapleuning gemaakt van gebruikte palisadeline voerhekken van Spinder.

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Om de verhuizing naar ons gloednieuwe pand te vieren nodigen we al onze klanten en leveranciers uit voor de officiële opening op 31 januari. Op deze dag organiseren we tevens mini workshops zodat je vol nieuwe kennis en inspiratie weer naar huis gaat. Denk aan korte presentaties over o.a. het belang van hoogwaardige grondstoffen, optimaal biestmanagement en maatwerkoplossingen voor de lange termijn.

Wil je hier ook bij zijn? Meld je aan via iris@qualitycalf.nl of stuur een WhatsApp-bericht via 0633749952. Je bent van harte welkom!

nieuw bedrijfspand QC
Nieuw bedrijfspand Quality Calf

pHom Norway: een gezond kalf begint bij een gezonde koe

Hoewel we met Quality Calf de focus hebben op de kalveropfok, dragen we met pHom Norway ook bij aan de gezondheid van de koe. Een gezond kalf begint immers met een sterke basis bij de koe, zij “programmeert het kalf” al tijdens de dracht.

pHom Norway werkt als smeerolie voor de motor: het zorgt ervoor dat de pens van de koe maximaal blijft loeien voor een efficiënte verbranding en optimale prestaties bij minder 'brandstofverbruik'. Het product bestaat uit plantaardige mineralen die duurzaam worden geoogst uit kristalheldere wateren voor de kust van Noorwegen. Dat heeft talloze voordelen voor de productiviteit en gezondheid van je melkvee.

Als exclusief distributeur in Nederland hebben wij in 2023 steeds meer melkveehouders kennis laten maken met dit product. Zo ook André en Daan Klein Geltink, gedreven melkveehouders uit Vorden. Zij delen hun ervaringen met pHom Norway in deze video.

Het komende jaar willen we nog meer melkveehouders helpen om meer kracht uit eigen ruwvoer te halen. Wil je meer weten over pHom Norway en het onderzoek dat onze eigen medewerker Raoul Groot Zevert uitvoerde naar de werking van dit product? Klik dan hier.

Andre en Daan Klein Geltink
André en Daan Klein Geltink

Quality Calf & Gunnewick Mengvoeders: nog meer voordelen voor de klant

Het afgelopen jaar hebben we onze samenwerking met Gunnewick Mengvoeders verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Inmiddels is de productie van onze brok geheel bij Gunnewick ondergebracht. Met Gunnewick als partner bieden we onze klanten – én die van Gunnewick – alle gemak: zij hebben immers via slechts twee aanspreekpunten toegang tot alle benodigde kennis en expertise gedurende het gehele jongvee-opfoktraject. We kijken ernaar uit om het komende jaar elkaars krachten en expertises nog meer te kunnen benutten!

En verder?

Verder wil ik uiteraard al onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat wij jaar in jaar uit van hen krijgen. En daarnaast, niet te vergeten, mijn team: Coen, Annemiek, Iris en Diana, én dit jaar mochten we uitbreiden met de komst van Raoul. Zo staat er inmiddels een rotsvast team van gedreven specialisten met allemaal dezelfde missie: jouw kalveropfok optimaliseren. We kijken ernaar uit om onze missie ook in 2024 weer voort te zetten en samen met onze klanten verder te bouwen aan de toekomst.

Fijne feestdagen namens team Quality Calf!

Namens team Quality Calf wens ik je fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Uiteraard zien we je graag op 31 januari in ons nieuwe pand!

Groet namens team Quality Calf,

Jurgen Verheijen

Wil je meer weten over Quality Calf?

Onze unieke werkwijze

Gerelateerde blogs

Blog overzicht
Quality Calf kalf isolated Staand

Duurzame kalveropfok met maximaal rendement

Wij bieden een unieke combinatie van advies op maat en private label producten

Onze unieke werkwijze