Kalveriglo's

Jonge, pasgeboren kalveren zijn kwetsbaar en lopen een verhoogd risico op infecties. Voor een goede en optimale kalveropfok is het dus van groot belang om pasgeboren kalveren optimaal te beschermen tegen bacteriën en virussen die infecties kunnen veroorzaken. Een perfecte oplossing daarvoor is het gebruik van kalveriglo’s. Door kalveriglo’s in te zetten wordt de kans op een infectie sterk verminderd; het zorgt zelfs voor een daling van de kalversterfte.

Kalveriglo’s: de opties

Kalveriglo’s bestaan in diverse soorten en maten: eenlingboxen, duo-iglo’s, kalverhokken met of zonder hekwerk, etcetera. Wij van Quality Calf laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je over de beste keuze voor jouw melkveebedrijf. In ons assortiment voeren wij kalveriglo’s van CalfOTel en Topcalf (Schrijver Stalinrichting); twee gerenommeerde merken van hoge kwaliteit.

De ideale omgeving voor de eerste dagen van het kalf

Een goed begin is het halve werk, dat geldt zeker ook in de jongveeopfok. Om kalveren te kunnen laten opgroeien tot een volwaardige, gezonde melkkoe, is het van essentieel belang dat de start van het kalf in alle opzichten optimaal is. Daarom wordt in de eerste levensfase van het kalf gekozen voor huisvesting in een kalveriglo, ook wel eenlingbox genoemd.

De kalveriglo zorgt voor een zo laag mogelijke kiembelasting van het kalf. In de kalveriglo kan het kalf rustig opgroeien zonder dat het te maken heeft met besmettingsgevaar van buitenaf. Daarnaast zorgt huisvesting in de kalveriglo ervoor dat het kalf beschermd wordt tegen (extreme) weersomstandigheden.

Is het kalf twee tot drie weken oud? Dan mag het verplaatst worden naar het strohok.

Eenlingboxen of kalveriglo’s voor meerdere kalveren

Kalveriglo’s zijn verkrijgbaar als individuele kalverhokken. Het is echter ook mogelijk om meerdere kalveriglo’s direct naast elkaar te plaatsen; een ideale oplossing voor de opfok van meerdere kalveren tegelijkertijd. In een trio- of quattro-oplossing hebben kalveren, net als in een eenlingbox, hun eigen iglo, maar staan de hokjes naast elkaar geplaatst.

Belangrijke elementen bij een kalveriglo

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kalveriglo? Onze tips:

  • Kies een kalveriglo van sterk en duurzaam materiaal;

  • Kies voor kalveriglo’s op wielen, dat maakt het verplaatsen gemakkelijk;

  • Kies voor een kalveriglo die gemakkelijk en goed te reinigen is, bijvoorbeeld dankzij kantelbaar hekwerk;

  • Zorg dat ervoor dat voortdurende toegang tot schoon, vers water mogelijk is;

  • Idealiter is de kalveriglo voorzien van 2 voederopeningen.

Kalveriglo’s kopen bij Quality Calf

Wil je meer weten over de kalveriglo’s in ons assortiment? We laten je graag kennismaken met de mogelijkheden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Kalveriglo's

CalfOTel Comfort met 4-delig hekwerk

€ 699,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Comfort met drempel

€ 454,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Comfort met opsluithek

€ 553,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Plus met 4-delig hekwerk

€ 599,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Plus met drempel

€ 354,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Plus met Duo Fence

€ 1.264,00

Exclusief btw

Kalveriglo's

CalfOTel Plus met opsluithek

€ 453,00

Exclusief btw